Endelig er den nye ISO standard 9001: 2015 her!

Standarden blev offentliggjort den 23. september 2015 og arbejdet har strakt sig over flere år og involverede personer rundt om i verden. Som de fleste allerede ved, betyder den nye version en række større ændringer.

En ny fælles struktur 

ISO 9001 er verdens mest udbredte kvalitetsstandard med over 1 million udstedte certifikater globalt. Alene i Sverige er der over 5.000 virksomheder, der er ISO 9001 certificeret - men der er også en lang række ud over dem, der lever af det uden at blive formelt certificeret. Den nye revision er at koordinere de krav, har samme ordlyd, og fremme overholdelsen af standarden for at øge værdien for brugerne. ISO håber, at den nye struktur vil holde i hele 30 år. 

Annex SL, som er den nye single struktur for alle nye og reviderede ISO management system standarder er den største ændring i forhold til tidligere. Højere krav er placeret på selskabets ledelse, at identificere interessenternes behov og tage en risikobaseret tilgang vil spille en central rolle. Revisionen fælles struktur gør det lettere for organisationer, der ønsker at skabe et integreret system for kvalitet, miljø og sikkerhed ledelse, og dem, der allerede har en integreret ledelsessystem vil helt sikkert se fordelene ved den nye metode. 

"Nu da den nye standard er offentliggjort, bør organisationer overveje og gennemgå ændringerne og analysere, hvad det vil betyde for deres særlige organisation." Richard Crute-Morrisville, LRQA Assessment Services Capability Development Manager 

Hvad er blevet revideret? 

Virksomheder har brug for at holde særligt øje med de områder, der er blevet revideret, og nu indeholder mere specifikke oplysninger. Dette gælder især kravene til ledelse (kapitel 5 - Leadership), og til at håndtere forandringer (kapitel 6 - Planlægning) og evaluering (Kapitel 7 - Support). Der bør være en klar sammenhæng mellem organisationens ledelsessplan og erhvervslivet, og dette bør følges gennem hele forretningsprocessen. 

Hvornår kan vi starte med overgangen til ISO 9001: 2015? 

Selv nu, kan din organisation drage fordel ved at planlægge din overgang til den nye ISO 9001. Du har tre år til at sikre overgangen til den nye standard (September 2015), og du kan altid vælge at gennemføre denne i denne periode. Andre vælger blot at udføre overgangen i forbindelse med den allerede planlagte recertificeringsaudit (hvert tredje år). 

Hvordan kan LRQA hjælpe? 

Vi kan hjælpe dig med at forbedre færdigheder i den nye standard og gøre overgangen så glat som muligt. Vores ydelser omfatter bl.a. GAP-analyse, til forskellige kurser, individuel træning og workshops for bare at nævne nogle få ydelser. Disse tjenester kan skræddersys til netop din organisation, mennesker og systemer til at skabe en bedre forståelse og som vedrører din virksomhed. Kontakt os for et gratis tilbud.