ISO 22000

Fordele ved ISO 22000

Integration – næsten samme format som ISO 9001 og ISO 14001, hvilket muliggør udviklingen af et integreret risikobaseret styringssystem

Demonstrere indsats – hjælper jer med at håndtere fødevaresikkerhedstrusler og -risici og kommunikere dette offentligt, hvilket giver interessenterne tillid til at I tager sikkerhed seriøst

Kommercielt – ISO 22000 er anerkendt i hele den globale fødekæde, og særligt større fødevareproducenter foretrækker partnere med ISO 22000

Omkostningsbesparelser – mange fødevarevirksomheder skal for tiden leve op til krav fra et utal af standarder og systemer. ISO 22000 giver mulighed for at harmonisere alle HACCP -baserede standarder

Compliance – det er nødvendigt for organisationer at demonstrere overholdelse af alle relevante obligatoriske og lovmæssige fødevaresikkerhedskrav ud over at følge deres egen fødevaresikkerhedspolitik

Hvorfor vælge LRQA til ISO 22000?

Erfaring

LRQA har stået i spidsen af standardudvikling og været involveret i SMS-vurdering og -certificering i en årrække.

Dokumenterede resultater

Vi har højt profilerede kunder inden for fødevarebearbejdnings-, fødevarefremstillings- og emballageindustrien.

Specialister

Vores auditorer er eksperter inden for fødevaresikkerhedsstyring. 

Hvad er ISO 22000-certificering?

ISO 22000 styringssystemer til fødevaresikkerhed, som blev offentliggjort i 2005, er en mulighed for at harmonisere kravene til sikkerhedshåndtering og risikostyring i alle led i fødevareforsyningskæden og på samme tid tilbyde konsekvens og best practices på verdensplan.

Standarden er relevant for alle led i fødevareforsyningskæden uanset størrelse, og "fra jord til bord" kan også anvendes af leverandører af non-food-produkter og -services som fx rengøring, udstyrsproducenter og transportvirksomheder. Dens anvendelighed for alle interessenter i kæden gør den også til et ideelt værktøj til implementering af HACCP gennem hele fødevareforsyningskæden. Standarden er opdelt i tre:

  • referencer til god produktionspraksis (GMP) og eksisterende praksis
  • krav til HACCP i følge HACCP-principperne i Codex Alimentarius
  • krav til et styringssystem

ISO 22000:2005 kræver af en organisation, at den planlægger, implementerer, driver og vedligeholder et ledelsessystem for fødevaresikkerhed, som konsekvent leverer produkter, som er sikre at fortære.

LRQA spillede en afgørende rolle i udviklingen af standarden som medlem af ISO 22000 arbejdsgruppen, hvilket betyder, at vores kunder kan være sikre på præcis information. Vi var også blandt de første, der blev akkrediteret af UKAS til at yde services efter denne globale standard.

LRQA kan levere gap-analyse og -certificering efter ISO 22000, og, hvis det er relevant, kan vi også kombinere vores vurdering med andre standarder og systemer som fx BRC Global Food Standard og International Food Standard (IFS).

Organisationer kan også vælge at bliver certificeret efter FSSC 22000, som er den første globale fødevaresikkerhedsstandard, som er specielt rettet mod fødevarefremstillingsindustrien.